Rivsalt: Himalaya zout steen BBQ

Rivsalt: Himalaya zout steen BBQ


  • Merk: Rivsalt
  • Product nr.: RS91A003
  • Afmetingen: 38 x 22 x 6 cm
  • Beschikbaarheid: Tijdelijk niet in voorraad
  • 79,00€  • Voor 12u besteld, zelfde (werk)dag nog verzonden
  • Verzending in België 6€
  • Gratis cadeauverpakking
  • Veilige betaling

Bijzonder smakelijk en indrukwekkend vuurbakken. Barbecue op een heel nieuw niveau met de BBQ Pro-kit van RIVSALT. 

De BBQ Pro kit bevat een inductieve metalen houder en twee Himalaya zoutblokken.

De BBQ pro-kit is geschikt voor gas- of houtskoolbarbecues, in de oven of direct op uw inductie, gas- of elektrische kookplaat. 

Voeg een beetje olie toe aan het grote zoutoppervlak en warm het langzaam op tot een ​​zinderend kookoppervlak om je vlees, vis, schaaldieren of groenten gelijkmatig te grillen.

Een andere twist voor deze BBQ pro Kit van Rivasalt:, koel de blokken voor het serveren van sushi, vers fruit of ijs. 


Het totale kookoppervlak van de Himalaya zout-stenen is 30 x 20 cm en de zoutblokken zijn 4,5 cm dik. De dikte is essentieel om op hoge temperatuur te kunnen barbecueën. Blokken met een kleinere dikte kunnen gemakkelijk barsten.


Instructies voor behandeling en verzorging

1. Sprenkel olie op het bovenoppervlak van de Himalaya-zoutblokken

2. Verwarm langzaam, (zeker de eerste keer om te voorkomen dat het zout barst): dwz. 20 minuten op lage temperatuur en 20 minuten op medium voordat u de optimale kooktemperatuur bereikt.

3. Strooi wat waterdruppels op de zoutblokken. Als ze sissen, ben je klaar om te gaan.

4. Grill uw eten zoals op een normaal kookoppervlak. Gebruik een metalen keukengereedschap, geen plastic. Je kunt de blokken op de barbecue laten staan ​​en enkele uren op het oppervlak koken.

5. Laat - na het koken - de blokken volledig afkoelen tot kamertemperatuur.

6. Reinig de blokken door vastzittende kookrestjes af ​​te schrapen en schoon te vegen met een spons. Probeer de blokken zo droog mogelijk te houden. Hoe minder water, hoe beter want overvloedig water lost het zout op.

7. Bewaar de zoutstenen bij kamertemperatuur. Was de metalen houder met de hand met een mild afwasmiddel en water. Niet in de vaatwasser doen.


Let op: De metalen houder is 3mm dik en geschikt voor alle warmtebronnen. Zorg ervoor dat uw BBQ pro op een plat oppervlak wordt verwarmd om kromtrekken van de metalen plaat te voorkomen.

Ben je op zoek naar een origineel mannen cadeau? Dan is deze himalaya zout blok zeker een succes als verjaardagscadeau voor hem of als Valentijnscadeau voor mannen!

Tags: Rivsalt, zoutblok, BBQ